ככה תבטיח את העתיד הבריאותי והכלכלי שלך עוד היום
בעזרת ייפוי כח מתמשך - לפני שיהיה מאוחר מידי ואולי (חס וחלילה) לא תצליח לקבל החלטות עבור עצמך

מה זה "ייפוי כח מתמשך" ?

ייפוי כח מתמשך זהו מסמך משפטי חדש שיתן לך שקט נפשי , ביטחון בריאותי וכלכלי במקרה בו חלית או נפגעת ואין לך אפשרות לדאוג לעצמך

שניה לפני, בואו נבין מה זה אומר! מה זה 'ייפוי כוח מתמשך' ואיך הוא יבטיח לך שקט נפשי...?

ייפוי כוח מתמשך הוא כלי משפטי חדש המאפשר לך להבטיח את התכנון העתידי שלך בשלושה תחומים: התחום האישי ( כגון צרכי יומיום, מגורים, עניינים חברתיים ) התחום הרכושי (כספי ורכושי) והתחום הרפואי  (הנוגע למתן הסכמה או לקבלת החלטות בדבר טיפול רפואי) במקרה שבו חלילה יקרה לך משהו בריאותי או נפשי שישפיע על קבלת ההחלטות שלך ושיקול הדעת שלך.

זהבה כרמל (סבתה בת 64) : "מזל גדול שדאגתי לעצמי כבר עכשיו, כעת ילדי יכולים לטפל בי ללא לאות או קושי"
עורכת דין הילי כהן הררי מומחית מטעם משרד המשפטים לעריכת יפוי כח מתמשך

באמצעות "ייפוי הכוח" תבטיח

איך יראו חייך

מי בדיוק ידאג לענייני המשפחה, מי ינהל את הכספים שלך ואיך בדיוק יראו חייך במידה וחלילה - לא תהיה כשיר לקבל החלטות, כתוצאה מתאונה או מחלה.

אפוטרופוס אישי שידאג לך

תמנע מצב שבו המדינה תקבע לך אפוטרופוס שעלול לקבל החלטות על גורלך בניגוד לרצונך.

מניעת מריבות

תוכל למנוע מריבות בין בני משפחתך ולתת להם הוראות מדויקות איך בדיוק אתה רוצה שחייך יראו

חסכון יקר

תחסוך במשאבים יקרים כגון: זמן וכסף לנותן ייפוי הכח ולבני המשפחה המטפלים

סמכות חוקית

תאפשר לבני המשפחה המטפלים בך לקבל סמכות חוקית לטפל בנותן ייפוי הכח, זאת בצירוף הוראות והנחיות להפחתת עומס טיפולי

שקט נפשי והורדת מתחים

ברגע שתדע מי ואיך בדיוק ידאגו לך בפן הרפואי והכלכלי תוכל לישון בשקט ולהיות רגוע שיש מי שידאג לך בדיוק כמו שרצית

ייפוי כוח מתמשך נערך מראש, כאשר מייפה הכוח עדיין צלול וכשיר משפטית,  ובאמצעותו הוא מסמיך, לפי ראות עיניו, אדם אחר שייטול את המושכות על ענייניו, במקרה שבו לא יהיה מסוגל לדאוג להם בעצמו. זהו, למעשה, מעין מנגנון חלופי לאפוטרופסות, צופה פני עתיד, שאינו מצריך פנייה לבית המשפט או את אישורו של בית המשפט

חוסך לך ולילדיך ריצות לבתי משפט!

איך זה עובד ? שני מפגשים סך הכל !

. פגישה בין הממנה לעורך הדין ( בתקופת החירום בשל הקורונה ניתן לערוך פגישה זו גם מרחוק)

  • בה יועבר מידע והסברים לממנה אודות ייפוי הכח, ללא נוכחות מיופה הכח ועורך הדין יתרשם שהממנה מבין את המשמעות של ייפוי הכח ותוצאותיו וכי הוא ניתן בהסכמה חופשית ומרצון.
  • הממנה יפרט את מי הוא רוצה למנות לטפל בענייניו, מהם העניינים החשובים והמהותיים מבחינתו ומהן ההנחיות שהוא רוצה להותיר למיופה כוחו.
  1. פגישה בין הממנה ומיופי הכח, לעורך הדין
  • בה יוצג ויוקרא, מסמך ייפוי הכח המתמשך ,שנערך על פי רצונו של הממנה בנוכחות הממנה ומיופה הכח.
  • עורך הדין יוודא עם הממנה שאכן המסמך שהוכן תואם את רצונותיו של הממנה
  • עורך הדין יוודא עם מיופה הכח כי הוא מבין את ייפוי הכח המתמשך והשלכותיו וכי הוא מסכים לקבל על עצמו לפעול בהתאם לייפוי הכוח, לטובת הממנה.
  • הממנה ומיופה הכח יחתמו על המסמך.

לאחר החתימה, יועבר המסמך לעורך הדין וזה ידאג להפקידו אצל האפוטרופוס הכללי בהפקדה מקוונת לצורך הכנסתו לתוקף ע"י אישור האפוטרופוס הכללי.

לשיחת ייעוץ ובדיקת התאמה עבור עריכת "ייפוי כוח מתמשך" ללא תשלום
יש ללחוץ עכשיו על הכפתור האדום להשאיר פרטים במסך הבא, ונציג מטעם משרד עורכת הדין הילי כהן הררי יחזור אליך בהקדם :

אנשים שעשו את זה ורגועים הרבה יותר עכשיו!

3 סיבות למה לא כדאי לחכות שיקרה לך משהו ורק אז לעשות 'ייפוי כוח מתמשך'?

  1. יכול להיות שזה יהיה מאוחר מדי. לחכות לרגע האחרון כשכבר קורה משהו זה כמו לחכות עד שתהיה חולה כדי שיעשו לך ביטוח בריאות, זה פשוט לא יהיה אפקטיבי.
  2. הדעת לא צלולה. אחרי שכבר קרה משהו, או חלילה חלית, זה משפיע בצורה ישירה על שק"ד קבלת ההחלטות ומאוד יכול להיות שבחירת ההנחיות ל'ייפוי כוח המתמשך' יכולה ליצור יותר נזק מתועלת.
  3. אני מאמינה באחריות אישית. אנחנו מוכרחים לקחת אחריות אישית על עצמנו ולא לחכות שיקרה משהו כדי לדאוג לביטחון שלנו.

למה זה קריטי לפעול בדחיפות?

היום לנוכח מגפת הקורונה אנו חשופים יותר, לסיכונים שעלולים להתממש וחלילה יביאו אותנו לאובדן הכשרות המשפטית ולאובדן היכולת לקבל החלטות חשוב מאוד שנערך ונהיה מוכנים גם לתרחיש הזה. יותר ויותר אנשים בוגרים בגילאים שונים, מבינים כי החיים עשויים להפתיע כל אחד וכי הדרך להגן על עצמם ועל קרוביהם היא באמצעות מוכנות לסיטואציה והבעת רצונם והבטחת הטיפול בהם במצבים כאלה עתידיים, ע"י אדם שעליו הם סומכים כי יפעל לרווחתם ולטובתם ועל פי רצונם.
מיוחד לימי קורונה

יש לך עוד שאלות ? אולי התשובה נמצאת כאן

עד לתיקון החוק ב- 2016 שיצר את המנגנון של ייפוי כוח מתמשך הייתה אפשרות אחת בלבד לטיפול באדם שהוכרז כ-"חסוי" והיא – אפוטרופוסות  לרכוש או לגוף, או שניהם יחד.

הבעיה הייתה, שכאפוטרופוס, אתה הופך למעשה להיות פקיד של הרשות. כל החלטה שתרצה לקבל עבור החסוי, תידרש לאישורים ובירוקרטיה סבוכה ומתישה ובכך, האפוטרופסות הופכת להיות נטל לכל הנוגעים בדבר ונטל על קרובי המשפחה שנאלצים לשלם אגרות ולנהל דו"חות  (פרטה) ולקבל את אישור ביהמ"ש לפעולות עבור החסוי.

אפוטרופוס מקבל לידיו סמכויות כוללות ונרחבות לנהל את כל ענייניו של החסוי ולמעשה נכנס בנעליו באופן מלא, השימוש בייפוי כוח מתמשך מאפשר לממנה להגביל את היקף סמכויותיו של מיופה הכוח ולבחור רק תחומים מסוימים ולא אחרים, שבהם יהיה רשאי לפעול ולפעול באופן שמכבד את רצון הממנה ופועל בהתאם להנחיות מפורשות שהותיר אחריו הממנה, לגבי ניהול חייו  היומיומיים ניהול רכושו וקבלת החלטות רפואיות עבורו

אנשים נוטים להתבלבל בין צוואה לייפוי כוח מתמשך.

המטרה של ייפוי כוח מתמשך היא לספק מענה לכל ענייניו של הממנה, עד גיל 120 של הממנה, במקרה בו הפך להיות בלתי כשיר לקבל החלטות, שרק אז ייפוי הכוח נכנס לתוקף.

הצוואה נותנת מענה להעברת נכסי המוריש ליורשים רק לאחר שהאדם נפטר. כל עוד הוא בחיים, הצוואה אינה ברת תוקף ואינה מקנה כל זכויות לאלו הנזכרים בה

את ייפוי הכוח המתמשך יש לערוך בפני עורך דין מוסמך אשר סיים הכשרה מטעם האפוטרופוס הכללי. על ייפוי הכוח לכלול את החתימות של ההורה הממנה (מעניק ייפוי הכוח), בן המשפחה מיופה הכוח, ועורך הדין עצמו. מסמך ייפוי הכוח ניתן לחתימה אלקטרונית ע”י עורך הדין. לאחר החתימות, יש להפקיד את המסמך במשרדי האפוטרופוס הכללי. עורכי דין בעלי ‘כרטיס חכם’ יכולים לבצע את ההפקדה באופן מקוון, אך תוך 14 יום עליהם לשלוח לאפוטרופוס הכללי בדואר רשום גם את ההעתק המקורי של ייפוי הכוח. לחלופין, ניתן להפקיד את המסמך באופן אישי במשרדי האפוטרופוס הכללי במחוז המתאים, תוך הצגת תעודה מזהה של ההורה הממנה.

כאמור, על מנת לערוך ייפוי כוח מתמשך יש צורך בחתימה של עורך-דין המורשה להכין מסמך משפטי זה. בישראל כאלפיים עורכי דין אשר הוסמכו לכך. עלות הכנת ייפוי הכוח המתמשך היא של כמה אלפי שקלים, ובמקרים מסוימים גם עשרות אלפי שקלים.

באופן כללי, ניתן לחלק את ההחלטות העיקריות בעת טיפול במבוגר, לארבע קבוצות מפתח:

  • החלטות הנוגעות למצב רפואי
  • החלטות הנוגעות להיבטי כסף ורכוש
  • החלטות הנוגעות להתנהלות יומיומית (קניות, לבוש, טיפול בדירה וכדומה)
  • החלטות לקראת סוף החיים – בהקשר לצוואות, ימים אחרונים, קבורה, ועוד

היערכות מראש עשויה לחסוך בעיות ומורכבויות בהמשך, במקרה בו ההורה מאבד כושר החלטה עצמאי. גם אם נכון לעכשיו ההורה המבוגר הוא צלול ורציונאלי, בעתיד ייתכנו מצבים של פגיעה נפשית או גופנית המובילים לאובדן יכולת ההורה להחליט עבור עצמו. לפיכך, כל עוד ההורה עדיין במצב של מסוגלות, רצוי לתכנן עמו תרחישים ולדון עמו בחלופות לקראת מצב אפשרי בו הדברים ישתנו.

נעים מאוד עו"ד הילי כהן הררי

למדתי משפטים והתחלתי לעבוד כעורכת דין מאותה סיבה שכל כך הרבה אנשים מוצאים את התחום הזה מאתגר: המורכבות, האסטרטגיות והתכנון מושכים אותי מאוד. אבל יותר חשוב מזה: אני אוהבת לעבוד עם ולהיות חלק מקבוצה, לקדם רעיונות ולעזור לאנשים להגשים רעיונות גדולים, ולכן תמצא אותי תמיד עם הרגליים על הקרקע (לא על שולחן)

הכשרות ותעודות

ניסיון כשכירה

"לקוחות שלי מספרים שהעבודה איתי מורידה מהם את הלחץ ומשחררת אותם להתמקד בעבודתם, חייהם, ועסקיהם"

רוצה שנהיה בקשר?

פשוט מכניסים לכאן את הפרטים ונציג מהמשרד שלי יצור איתך איתך קשר לתיאום פגישה טלפונית ראשונית ללא עלות